Fa bejárati és fa beltéri ajtók gyártása és beépítése

Kültéri fa bejárati ajtók

Kültéri fa bejárati ajtók

Amennyiben bejárati ajtónk az időjárás viszontagságainak fokozottan kitett helyen van, bejárati ajtónkat csak első osztályú alapanyagokból, és jó minőségű zárszerkezetekkel készíttessük.

A mai kültéri bejárati ajtók kivétel nélkül ellenőrzött minőségű alapanyagokból készülnek, ajtó ill. ablakfrízekből. Ezek jellemző keresztmetszető tömbök, ablakgyártáshoz 72x80mm, ajtógyártáshoz 72x115 mm-es tömbök állnak rendelkezésre.

Ezek olyan 3 rétegből álló tömbök, melyen belül a vetemedések elkerülése miatt a faelemeket összeforgatják.

Olyan alapanyagoknál melyeket nem különálló elemekből ragasztanak össze, fokozott az elvetemedés veszélye. Kerülendő minden olyan nyílászáró melyet az asztalosok saját maguk szárítanak, mert fahibákat , göcsöket tartalmaznak.

A kültérre is alkalmas bejárati ajtók keresztmetszeti vastagsága minimum 68 mm. Ennél vékonyabb ajtólapokba a 4-16-4 -es hőszigetelt üvegek csak pipalécezéssel helyezhetőek el, és minimálisan elvárható 3 ütközéses ajtó, ablakprofil sem képezhető ki, minimum egy a tokba elhelyezett gumiszigetelés.

Egyedi fa ajtó csere Budapest XIX. kerület
Egyedi fa ajtó csere XX. kerület

Fa bejárati ajtóknál a 3 ütközéses profilba egy középső gumiszigetelés, vagy 2 körbefutó gumiszigetelés helyezhető el. A gumiszigetelések tökéletes záródásáról, és biztonságos záródásáról a bejárati ajtóba épített 5 pontos zár gondoskodik.

Ennél a zárszerkezetnél, amennyiben kilincsműködtetésű zárról beszélünk, a kilincs felemelésével a zárszerkezetekben levő görgők a tokon levő fém fülekbe kapcsolódnak. A kulcs elfordításával ezt a pozíciót rögzítjük, reteszeljük a zárat. Bezárt állapotban a kilincset nem lehet lenyomni.

A bezárt zár gyakorlatilag tehermentesíti az ajtólapot, a gumiszigeteléseket nem csak az ajtólap merevsége, hanem az azt megfeszítő zárszerkezet nyomja össze, így nem feszíti az ajtólapot.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük